Anmälan online
  • Anmälan till detta evenemang är stängd.
20
nov
2023
Stockholm-Skanstull
Odd Fellow
Västra Trädgårdsgatan 11A
Stockholm,
Sweden

 

Den 20 november får vi besöka av Professor Lars Göran Kecklund som är forskare och professor vid Stockholm universitet. Han kommer att prata under rubriken "Balansen mellan stress och återhämtning: betydelse för hälsa och vardagsliv " Kom och ta del av senaste forskning kring stress.

 

Kort biografi:
Göran Kecklund är professor vid Stressforskningsinstitutet, Psykologiska institutionen, Stockholms universitet. Hans forskning handlar om sambandet mellan ”Stress i arbetslivet, sömn och återhämtning” och hur det påverkar vår hälsa och vardagsliv. 

 
Göran menar att stress i grunden är en naturlig del av livet, så lång tid som vi har tillräcklig återhämtning och bra sömn. Att ha ett krävande men stimulerande arbete innebär ofta att stressen på arbetet är hög, men om man kan varva ned och återhämta sig på kvällen efter arbetet kommer arbetsstressen inte få några allvarliga konsekvenser. Tvärtom kan en intensiv arbetsdag vara bra för sömnen. Däremot kan sömnbesvär och oroande tankar på arbetet när man är ledig vara en viktig orsak till långvarig stress, som i värsta fall kan leda till stressdiagnoser och sjukskrivning. Under föreläsningen kommer Göran även att berätta om vad man kan göra för att främja god återhämtning och motverka sömnbesvär.
 
Hjärtligt välkomna!