Anmälan online
  • Anmälan till detta evenemang är stängd.
22
apr.
2024
Stockholm-Skanstull
Odd Fellow
Västra Trädgårdsgatan 11A
Stockholm ,
Sweden

INTERCITY MÖTE med Stockholm Söder Rotaryklubb och Kungsträdgården RK 

 

Den här dagen får vi besök av Professor Emeritus Carl-Gustaf Jansson. Han kommer att tala under rubriken De bredare konsekvenserna av Generativ AI.

Sammanfattning:

Generativ AI är en typ av artificiell intelligens AI)-system som kan användas för att skapa nytt innehåll, som svar på uppmaningar. Innehåll kan vara i form av texter, bilder, ljud, videor etc. De senaste genombrotten har potential att drastiskt förändra vårt sätt att skapa innehåll. Generativa AI-modeller lär sig mönstren och strukturen hos mycket stora mängder ingående träningsdata och genererar nya data som har liknande egenskaper när de uppmanas att göra det. De ursprungliga och mest välkända generativa applikationerna är för allmän konversation (ChatGPT) och allmän bildgenerering (DALL) .E). De breda och stora potentialerna ligger i nischade system byggda ovanpå det allmänna som har förmågan att effektivisera alla typer av professionella kreativa aktiviteter.

 

Kort biografi
Professor emeritus i artificiell intelligens vid KTH med inriktning mot maskininlärning, professor i artificiell intelligens vid KTH, 2088–2018. Har handlett och examinerat 35 doktorander i artificiell intelligens 1988–2005, designer av och direktör för EIT (European Institute of Technology and Innovation) Digital Pan European Master School, 2010–2016. KTH Akademisk representant för samarbeten i Indien. Ansvarig för utveckling och föreläsning av en IIT Madras NPTEL on-line kurs i maskininlärning, 2019 - nu. Grundare, Epistemics AB, 2020, Head of AI Strategy, Attabotics Inc., 2020–2022, Rådgivare för AI-strategier för Lawcubator Inc., och BigThinx Inc.

Hjärtligt välkomna!