Anmälan online
  • Anmälan till detta evenemang är stängd.
11
dec
2023
Stockholm-Skanstull
Odd Fellow
Västra Trädgårdsgatan 11A
Stockholm ,
Sweden

Idag får vi besök av Fredrik Löjdquist som är chef över Centrum för Östeuropastudier 

Hjärtligt välkomna!

 

Kort biografi

Fredrik Löjdquist är chef över Centrum för Östeuropastudier (Stockholm Center for Eastern European Studies, SCEEUS) som är ett fristående kunskapscentrum inrättat och finansierat av regeringen, med organisatorisk hemvist på UI.

Löjdquist har en lång karriär bakom sig som svensk diplomat, med tidigare uppdrag som särskilt sändebud och ambassadör för det svenska EU-ordförandeskapet i Georgien 2009, Sveriges ambassadör vid Organisationen för Säkerhet och Samarbete i Europa (OSSE) 2012–2017 och senast som Sveriges första ambassadör och särskilt sändebud för hybridhot med placering i Stockholm 2018–2021. Han har även varit posterad som svensk diplomat i Vilnius, Moskva och Wien, företrätt Sverige i OSSE:s strukturerade dialog om europeisk säkerhet 2017–2021 och varit ledamot av styrgruppen för det europeiska kunskapscentret för hybridhot i Helsingfors.

Löjdquist har en masterexamen i politisk teori från London School of Economics. Han har även studerat statskunskap, ryska, öststatskunskap, filosofi och retorik vid Uppsala universitet, samt vid forskarprogrammet vid statsvetenskapliga institutionen på Stockholms universitet.

Källa bild och text