Idag var det Oscar Appelgrens tur att berätta om sin tid i Bryssel. Han hade lagt upp sitt föredrag på ett mycket pedagogiskt sätt. Det kan du se och höra i filmen som du får länk till.  
Vi började med en god lunch som bestod av lax med beurre blanch – Presidenten PG hade öppnat mötet med en uppmaning att köpa flera lotter vid våra möten. Pengarna går till våra olika projekt – så vi får väl skärpa oss!
Oscars föredrag innehöll en del fakta om EU, om hans arbete med mera. Sedan fanns det en del kuriosa – t ex att Bryssel tillåter väggmålningar i staden – han uppmanade oss att ta en titt på det om vi råkar vara där. Ett annat exempel är att många namn i regionen innehåller ordet “beek” som betyder bäck

Presidenten CG uppmanade oss att köpa flera lotter! 

Till min glädje fanns det också inslag om maten han hade avnjutit – minns så väl när han berättade om att han skulle vara i Bryssel. Genast skrev jag till honom om var han skulle äta – då jag själv har arbetat i Bryssel för många år sedan.  Han berättade också om ÖL såklart. Pubarna i Bryssel har ju som bekant många sorters öl – belgarna gillar att smaksätta sin öl med t ex körsbär som är en favoritdryck hos Oscar. Det som är signifikant för belgisk öl är det är rätt starkt, det innehåller mellan 12 – 18 % alkohol!   Utöver det har man olika ”bägare” till de 100 – tals olika ölen som serveras.

Oscars presentationbilder hittar du HÄR.
Se föreläsningen på YouTube  HÄR
 
Paki och Christer vann vinlotteriet för tredje gången i rad!
 
 
Vid pennan 
Paki Holvander