CREATE HOPE  In the WORLD
Molnigt och endast 2 grader, man kan säga en normal höstdag. Idag fick vi besök av vår distriktsguvernör Hannele Sjö. Det blir den sista guvernörsbesök i distrikt 2370 för vår del – nästa gång blir det besök av guvernör i distrikt 2355, eftersom den nya distriktsindelningen träder ikraft 1 juli 2024.  
Hon kom med världens största leende på läpparna, hälsade glatt på alla. Med sig hade hon Assisterande Guvernör Georgios Tsiouras plus en klubbkamrat från tidigare Gudrun Walla.
 
 
Nytt för det här året är att DG träffar de olika klubbarnas styrelse på begäran. Dvs att om styrelsen vill träffar hon dem annars lägger hon sin själ i att träffa klubbar och medlemmarna. 
Vi fick beröm för vår hemsida och förslag till förbättring. Förbättringen består av att årets tema saknas på vår hemsida. Vad är då årets tema för något.
Rotary Internationals President (ny president varje år) har alltid ett tema eller motto. Årets tema är Create Hope In The World.
Det verkar ganska enkelt att saluföra. Ibland är årets tema allt annat än lätt att förstå och förmedla. Nu kommer årets tema att finnas med på vår hemsida.  När jag satt där och lyssnade på Hannele kom jag tänka på att det verkligen är konstigt att Rotary International inte har fått Nobels Fredspris än! Hela organisationen vedermödor är att bygga broar och skapa förståelse folket emellan. Det om något är värt att få pris för.
Det jag tog fasta på i Hanneles anförande var: alla behövs i Rotary. Vi kan alla bidra med något. Ja – kära vänner Hannele sa många kloka saker, ni kan se hela hennes anförande här.